1993
El 25 d’octubre del 1993, a Barcelona, un grup de persones inquietes i preocupades per la situació que en aquells moments patien les persones amb discapacitat visual a Catalunya ajuntàrem esforços per crear una associació que té com a objectiu millorar la qualitat de vida i promoure el benestar social d’aquest col·lectiu: Havia nascut l’entitat amb el nom d’Associació Catalana de Cecs.
1994
L’associació fou inscrita oficialment el 17 de febrer de 1994 al Registre d’Associacions de la Generalitat, i el 28 de novembre del 1997 fou declarada d’Utilitat Pública pel Ministeri d’Interior .
L’entitat començà modestament, en un pis particular, proporcionant únicament activitats d’animació sociocultural amb el recolzament de voluntaris, gràcies als quals, augmentàrem les àrees d’actuació fins a cobrir els tres àmbits principals: Serveis Personals, Serveis Culturals i Serveis Socials.
2001
L’any 2001 va traslladar la seu des del carrer Calàbria 67 al carrer Cardenal Reig 32. I a l’any 2004, coincidint amb el nostre desè aniversari, endegàrem un Pla de professionalització de l’entitat, amb suport de la Generalitat de Catalunya, fruit del qual, vàrem desenvolupar diversos projectes de gran rellevància per l’Associació com la revista l’Ull, o com l’acord amb el Gran Teatre del Liceu per a l’audiodescripció d’òperes que es feia per primera vegada.
2005
Al 2005 vàrem canviar el nom de l’entitat pel d’Associació Catalana de Cecs i Disminuïts Visuals per tal que totes les persones amb problemes visuals se sentissin inclosos en la nostra entitat i vàrem donar suport a un prometedor projecte de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu sobre diagnòstic de la retinopatia en nonats prematurs (RetCam).
2007
L’any 2007 ens dedicàrem a desenvolupar l’àrea de tiflotecnòlogia, organitzant l’ExpoLupa 2007 i endegant classes d’informàtica adaptada, una àrea que amb els anys s’ha convertit en una de les més importants per a la inclusió de les persones amb discapacitat visual.
2008
L’any 2008 vàrem iniciar projectes per a la integració laboral de persones amb discapacitat visual com Tiflokiros, i van néixer dos grans esdeveniments a la nostra entitat que són el Festival Tiflollibre com a acció en favor de la cultura accessible i la millora de qualitat visual de les persones al tercer món, i la Nit de la Visió en la qual recollim Fons pel foment de la investigació de malalties oculars.
2009
Al 2009 vàrem donar el nom a l’entitat que té actualment, Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 perquè vàrem entendre que el concepte en el qual totes les persones amb alguna afectació visual queda inclosa és aquest.
Al llarg de més de 20 anys d’història, la nostra infraestructura ha crescut paral·lelament amb nosaltres, completant l’equip multidisciplinari amb una treballadora social, un psicòleg, un tècnic en rehabilitació bàsica, un tiflotecnòleg, un integrador laboral, altres professionals dedicats a diverses àries, i un magnífic equip de persones voluntàries que realitzen acompanyaments a totes aquelles persones amb alguna discapacitat visual.
En aquest temps hem fet més de 30.000 acompanyaments a les nostres persones associades, més de 1.500 sortides d’animació sociocultural, amb una assistència de prop de 20.000 persones i hem format a més de 850 persones voluntàries en el correcte tracte a les persones amb discapacitat visual.
L’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 continuarà lluitant pels drets i millorant la qualitat de vida de les persones amb discapacitat visual seguin oferint els serveis que aquestes necessitin, i atenen a totes les persones independentment de la seva nacionalitat i el seu grau de visió adaptant-nos a les tendències socials.